17 Ocak 2015 Cumartesi

TİRE KÖFTE



Aslinda merak edip denedim. Evde de yapilabilir mi acaba diye. Sonuc basarili oldu gibi. 😊 Kendime gore bazi degisiklikler yaptim . Damak tadimiza uygun olsun diye kuzu etini ve dana etini karistirdim. Vee fena da olmadi galiba. 

Malzemeler;
Koftesi icin
Yarim kilo kuzu kiyma (yagli)
Yarim kilo dana kiyma
Tuz, karabiber, kimyon, kirmizi biber,
kofte baharati.

Sosu;
3-4 domates
Tereyagi
Kirmizi biber, karabiber, tuz
Zeytinyagi

Garnutur olarak kiraz domates ve yesil biber
Pide, yogurt

Etleri kizartmak icin tereyagi

Yapilisi;
Tire kofte yapmak icin birkac gun onceden eti alip 3-4defa makineden cekilmeli evde makine yoksa kasaba cektirebiliriz.2 gun kadar eti dolapta dinlendiriyoruz. Eti arada dolaptan cikarip yoguruyoruz. Bu islemi ne kadar yaparsak et o kadar lezzetlenir. en son yogururken icine baharatlarini da ekleyip yoguruyoruz. 1 saat kadar daha dolapta bekketip ince cop sislere takip ince kofteler yapiyoruz. Ben cop sisleri ikiye bolerek yaptim.  Sislere taktiktan sonra onceden isitilmis firinda ya da izgara da  10-15 dak kadar pisiriyoruz. Cok pismeden cikariyoruz firindan. Koftelerimiz firindayken bu arada sosu hazirliyoruz. Ister rendeleyip ister kucuk kucuk dogruyoruz tencereye sivi yagla beraber ekleyip kivam alana kadar pisiriyoruz. Baharatlarininida ekleyip kapatiyoruz altini. Simdi sira yine koftelerde ayy yeter dediginizi duyar gibiyim ama devam:) tavaya bol teretagi ekliyoruz. Birazda z.yagi kofteleri ekleyip arkali onlu kizartiyoruz. Bu arada tirnak pideleri dograyip  biraz tereyaginda cevirip tabaga aliyoruz. Uzerine kofteleri yerlestirip en ustunede sostan gezdiriyoruz. Yanina yogurt ve tavada hafif cevirdigimiz biber ve domatesleri ekliyoruz. Yapmak isteyenlere simdiden afiyet olsun. 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder